Szakmai Információs Portál működtetése

A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet működésének első éveiben (2001 óta) nyilvánvalóvá vált, hogy a drogprobléma hatékony kezelése érdekében az egyik legfontosabb feladat a párbeszéd lehetőségeit és eszközrendszerét fejleszteni. Ezért Intézetünk egy olyan komplex, interaktív adatbázist hozott létre, amelynek segítségével a prevenciós programokról, a kezelést, rehabilitációt nyújtó szervezetekről és a kábítószer-problémát érintő, elsősorban társadalomtudományi hangsúlyú kutatásokról megbízható információt tudunk közzétenni az interneten. Az adatbázis naprakészségét az adja, hogy a rendszer interaktív módon működik. A regisztrált felhasználók feladata, hogy az általuk képviselt szervezet és annak szakmai programjainak adatait feltöltsék és aktualizálják. Mindez – a papír alapon elérhető adatbázisokkal szemben – lehetőséget ad arra, hogy a portál látogatói mindig a legaktuálisabb helyzetet lássák a drogszcénában dolgozó szakemberek munkájára vonatkozóan. A portálon szereplő információk aktualitásában egy validációs rendszer is segít, amely időről időre emlékezteti a regisztrált szervezeteket arra, hogy feltöltött adataikat frissítsék.

Az adatbázisban különböző módokon kereshetnek a portálra látogatók (pl. megye, program, vagy szervezet szerint). Ezen kívül a portálon folyamatosan frissülő magyar és nemzetközi hírszolgáltatás működik, az elektronikus könyvtárában megtalálható többek között számos, a drog-szcénához kapcsolódóan fontos dokumentum (szakmapolitikai alapdokumentum, jogszabály, jelentés, protokoll, állásfoglalás), könyv- és folyóirat (némelyik teljes terjedelemben, letölthető módon), link és továbbképzési lehetőség. A portál látogatói számára továbbá elérhető intézetünk könyvtári adatbázisa is.

A portál regisztrált felhasználói tudomást szerezhetnek továbbá a szakemberek adatairól, az aktuális pályázatokról, állásajánlatokról, és rendszeres hírlevél-szolgáltatás formájában elsőként értesülhetnek a legfrissebb pályázati információkról és egyéb szakmai hírekről. Az állásbörze (belépés után) kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a portálra látogatók állást keressenek és kínáljanak.

A fejlesztések eredményeképpen bízunk abban, hogy nemzetközi adatbázisokhoz is képesek leszünk kapcsolódni (EDDRA), valamint kimunkálódhatnak a prevenciós programok akkreditációs kritériumai is.
 
Navigációs hivatkozások kihagyásaHome
zöld szám:             06 80 20 44 40   |   impresszum   |   site map
 
©   Nemzeti Drogmegelőzési Iroda 2007   |   eddigi látogatók száma:  54212   |   Levél az Adminisztrátornak