Védett táncterek

Események, rendezvények

A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulancia Alapítvány 2011. március 26-án "Védett táncterek" címmel egynapos képzést tartott a biztonságosabb és egészségesebb szórakozás alapjairól. A Kék Pont beszámolója ehelyütt olvasható.

Kedves Kollégák!

Mint arról már korábban beszámoltunk a Kék Pont blogján, szervezetünk idén január végén munkacsoportot alakított a biztonságosabb szórakozás tematikájának kidolgozására, a területen szerzett korábbi tapasztalatok továbbgondolására. Alapítványi döntés született az éveken át sikeresen működött Party Service ártalomcsökkentő szolgáltatásunk újbóli beindításáról is, annak a mai viszonyokhoz, az utóbbi 2 év partikultúrájában végbement változásokhoz igazodó adaptációjának létrehozásáról.

Védett Táncterek címmel címmel szülőknek tartottunk egy 1 napos intenzív képzést, a biztonságosabb és egészségesebb szórakozás alapjairól, március 26-án, szombaton, a budapesti Belvárosi Oktatási Irodában. A képzés résztvevői 14 önként jelentkezett szülö volt, akik valamennyien a Riadólánc Gyermekeink Biztonságos Szórakozásáért Egyesület alapító vagy pártoló tagjai. A szülők civil kezdeményezése az ismertté vált januári West Balkán tragédia után indult el, a Kék Pont pedig az Egyesület a Kulturált és Biztonságos Szórakoztatásért együttműködő partnerén keresztül került kapcsolatba velük. Az intenzív képzés során a jelentkezők előadásokat hallottak a drog-és alkoholfogyasztási trendek hazai és nemzetközi alakulásáról, a partikultúra sajtosságairól és a Kék Pont Party Service szolgáltatásáról, illetve a szülő -gyermek kapcsolat és a drogfogyasztás kialakulásának összefüggéseiről. A képzés egyéb részeiben a hallott szakmai információk közös feldogozására törekedtünk, egymás motivációinak és tapasztalatainak megismerésén keresztül, a csoporttitok szabályainak betartásával. A résztvevők kivétel nélkül minden előadást nagyon hasznosnak ítéltek meg, kiváló visszajelzéseket adtak, mégis, a legnagyobb sikert kétségkívül a Party Service program szemléletének és működési modelljének bemutatása aratta.

Részletes beszámoló a képzés tapasztalatairól a blogunkon:
http://kekpont.blog.hu/2011/03/28/most_ertettem_meg_hogy_a_partikultura_egy_olyan_ertek_amit_meg_kell_vedeni_a_vedett_tancterek_szuloi

és a képzésről készült videó:

http://www.youtube.com/watch?v=Bt8KptxqCZA

 
Navigációs hivatkozások kihagyása
zöld szám:             06 80 20 44 40   |   impresszum   |   site map
 
©   Nemzeti Drogmegelőzési Iroda 2007   |   eddigi látogatók száma:  54224   |   Levél az Adminisztrátornak