Roadshow! Kaposvár és Dombóvár.

Hírek látogatóink számára

Október 2-án, csütörtökön a kaposvári városi sportcsarnokban vártuk az érkező fiatalokat roadshow programunkra, majd Dombóváron folytatódott a rendezvénysorozat.

Roadshow
Kaposvár és Dombóvár


Október 2-án, csütörtökön a kaposvári városi sportcsarnokban vártuk az érkező fiatalokat roadshow programunkra, amit szokásos menetrend szerint 10 órakor kezdtünk. DJ Dominique fogadta az érkezőket és megkérte Szita Károly polgármester urat, nyissa meg az eseményt. Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács tagja is köszöntőt mondott, felhívva a figyelmet a közösség megerősítésére, a közösségben rejlő erőre, valamint azt üzente a diákoknak: merjenek egyéniségek lenni. Dr. Kalózné Pápa Ágnes tanügyigazgatási referens és Kovács Gergely, a kaposvári KEF elnökének beszéde után kezdetét vette a sport bemutató. Láthattunk judo mozdulatokat, eséseket, támadásokat Böröcz Zsolt vezetésével, valamint ritmikus sportgimnasztikai egyéni és csoportos táncokat Dr. Balogh Orsolya vezetésével. Az előadások között DJ Dominique kosárcsapatot toborzott a nézőközönség vállalkozó kedvű fiataljai köréből. Volt jelentkező bőven, több cserével, de mindenki kipróbálhatta magát és megmérkőzhetett a helyi profi kosárcsapattal. A mérkőzést követően a programot az Animal Cannibals együttes lendítette tovább, majd zárásként kerékpáros ügyességi versenyen és rendőrségi technikai eszközök bemutatóján vehettek részt a diákok.

Kaposvárt elhagyva siettünk tovább következő állomásunkra, a Tolna megyei Dombóvárra. A Dombóvári Belvárosi és Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet rendezvényünknek, ahol az iskola aulájában már készen álltak a fellépők. Szenyéri Szabolcska Julianna iskolaigazgató asszony és Kaszás Zoltán tankerületi igazgató köszöntötte a diákokat. Muhi Éva, a dombóvári KEF szakmai koordinátora mutatta be a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot, annak programjait, elért sikereit, iskolai táborait. A Szent Orsolya Iskola Kamaracsoportja ütős hangszerek széles tárházát bemutatva játszottak el több darabot, köztük híres filmek zenéit is felelevenítve. A zene ütemes ritmusát pörgő mozdulatok váltották, a Perfect Dance Tánccsoport színesítette a programot társastáncokkal, majd egy gyors stílusváltással bele is csöppenhettünk az ugrókötelek és street triálok forgatagába. A Dride Show Sport Klub bebizonyította, ami a mottója is: A lehetetlen nem létezik! A Stereo 2.0 csatlakozott utánuk az előadók sorába három dalukkal, majd végül, de nem utolsó sorban a Dombóvári Ifjúsági Fúvós Zenekar előadása zárta a sort. Már néztünk és hallgattunk, de most eljött a mozgás ideje, a nézőközönséget alkotó diáksereg megindult a tornaterem felé, ahol kosármeccsre, vagy akár egyéni zsákolási technikák elsajátítására tehettek kísérletet a játékosabb kedvűek. Amikor már mindenki minden pontot megszerzett és kifutotta magát, más dolga sem maradt, csak megfigyelni, hogy a K-9-es kutyák hogyan élik ki szenvedélyüket egy-egy feladat teljesítése, vagy őrző-védő gyakorlat kivitelezése közben. Ki mondta, hogy a kutyakiképzés nem lehet a szenvedélyed? Tudj meg róluk többet! http://dombodogcentrum.hu/

 
Navigációs hivatkozások kihagyása
zöld szám:             06 80 20 44 40   |   impresszum   |   site map
 
©   Nemzeti Drogmegelőzési Iroda 2007   |   eddigi látogatók száma:  54214   |   Levél az Adminisztrátornak