Program alapadatai:  
Program neve: "Csináld másképp 2011"
Program típusa: Prevenciós program
Szervezet: Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület KontaktPont Orosháza
Felelős: Kálmán László 
Koordinátor1: Osváth Eszter 
Koordinátor2: László Ágnes 
Program státusza: Lezárt
Program kezdete: 2010.10.01.
Program vége: 2011.05.15.
A program részletes leírása: A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület - Orosháza Város Általános Iskolájának és Pedagógiai Szolgáltató Intézményének szakmai partnereként - a KAB-ME-10-IP pályázati azonosító számú egészségnevelési-drogmegelőzési tevékenység támogatására meghirdetett nyertes pályázat keretében felvilágosító, készségfejlesztő foglalkozásokon készítette fel az intézménybe járó több, mint kétszáz hetedik osztályos tanulót.

A „Csináld másképp!2011” elnevezésű program három blokkból, összesen hat tanórából állt. A diákokkal folytatott közös munka alapját a Drogvilág című animációs film adta, mely a korosztály számára érthető volt és aktivizálta a résztvevőket. A program nem az elrettentés technikáját alkalmazta, hanem a drogokkal szemben mutatott alternatívákat. Kiemelendő még, hogy a szerhasználatot nem tabuként, hanem létező problémának tekintették a programban résztvevők.

A csoportjátékokkal tűzdelt alkalmakon a szituációs gyakorlatok, a nemet mondás stratégiájának elsajátítása mellett a fiatalok kérdéseikre is megkapták a válaszokat. Az iskolapszichológus a projekt teljes időtartama alatt fogadóórát tartott a szülők és tanulók részére.

Az egész tanévet felölelő programot májusban egy Drog Alternatíva Nappal zártuk, ahol megismerkedhettek a fiatalok különféle sportokkal, mint például a freestyle focival és freestyle kosárlabdával,az aerobikkal és extrém sportokkal (bmx,görkori). Tradicionális sportágba - vívásba - is bepillantást nyerhettek a diákok. A programot airsoft bemutató,aerobik és tánc bemutatók, film vetítés, valamint kortárs segítők bemutatkozása is színesítette.

A nap során osztályonkénti csapatversenyt is rendeztek, ahol szülők, pedagógusok és diákok együtt küzdöttek az első helyért. A felnőttekre azonban nem csak ekkor, hanem pszichológus előadásán is számítottunk, melynek témája a serdülőkori problémák voltak.

A programot a következő tanévben is folytatni kívánjuk.
Megyék: Békés megye
Utolsó módosítás: 2011.09.05. 13:25:24

Résztvevő szakemberek

A programhoz nincs résztvevő szakember megadva.

A program részletei


Partner szervezetek

A programhoz nincs partner szervezet megadva.

Nem regisztrált partnerek

A programhoz nincs rögzítve nem regisztrált partnerszervezet.

Csatolt dokumentumok

A programhoz nincs dokumentum csatolva.
 
Navigációs hivatkozások kihagyása
zöld szám:             06 80 20 44 40   |   impresszum   |   site map
 
©   Nemzeti Drogmegelőzési Iroda 2007   |   eddigi látogatók száma:  54283   |   Levél az Adminisztrátornak